Annons
Fastpartner: Inför fjärde kvartalet - fortfarande hanterbar refinansiering
Vi upprepar rekommendationen Behåll och höjer riktkursen till 95 SEK (65) inför rapporten för det fjärde kvartalet. Vi justerar även FFO och NRV 2022-2024 med -4 till +2 procent. Prognosen för utdelning per aktie trimmas till oförändrad takt. Vi ser refinansieringssituationen som hanterbar, med nästan 50 procent av den totala räntebärande skulden från banker, och vi tror att det finns tillräckliga faciliteter på plats för att täcka obligationsförfallen fram till 2024. Vi ser också ett bra utrymme för LTV att hålla sig under det maximala målet på 48 procent.


Viktiga resultat

Även om det fanns ett begränsat bolagsspecifikt nyhetsflöde under fjärde kvartalet, sänkte Moody's Fastpartners utsikter från stabila till negativa (Baa3 bekräftat) den 30 november, i likhet med nedgraderingar för andra svenska fastighetsaktörer.


Den senaste kvartalsrapporten var "bättre än väntat", och med mindre men positiva förändringar i uthyrningsgraden verkar utsikterna för intäkter vara stabila.


Prognosöversyn

Vi reviderar våra prognoser för FFO och NRV 2022-2024 med -4 till +2 procent, främst för att återspegla uppdaterade ränteprognoser, KPI-effekter på hyror och fastighetsvärdesförändringar. Vi antar en negativ förändring av fastighetsvärdet på -2 procent för 2023. Vi ser en stabilisering av värdena 2024, vilket återspeglar antaganden om BNP-tillväxt för 2023-2024.


Netto innebär förändringarna att vi höjer vår riktkurs.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera