BÖRSEN: INDIKATIONER OM FORTSATT UPPGÅNG PÅ ONSDAGEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inledningen för Stockholmsbörsen på onsdagen ser ut att vara positiv. De amerikanska börserna steg på tisdagen och på onsdagsmorgonen var utvecklingen blandad på de asiatiska börserna, där spänningar mellan USA och Kina vägdes mot lättnader av coronarestriktioner.

Vid klockan 08:15 var de europeiska terminerna upp omkring 0,5 procent. För Stockholmsbörsens OMXS30-index indikerade förhandeln hos IG-Markets en uppgång i samma härad. Även de amerikanska terminerna pekade uppåt vid samma tidpunkt.

Något innan stängning på tisdagen i New York kom nyheter om att USA överväger sanktioner mot kinesiska företrädare och företag som svar på Kinas avsikt att införa en ny säkerhetslagstiftning i Hongkong. Det fick indexen i New York att vända ner under handelsdagens slutskede, då oron för en eskalerad konflikt mellan de båda länderna åter hamnade i investerarnas synfält.

Finanskoncernen Catella har beslutat att avveckla verksamheten i Catella Bank. Bolaget räknar med att cirka 350 miljoner kronor i värden relaterat till avvecklingen kommer att tillföras bolaget när processen, som beräknas vara avslutad under det första halvåret 2021, är klar.

På tisdagen efter börsens stängning meddelade Oscar Properties att bolaget åter valt att senarelägga tidpunkten för årsredovisning och årsstämma. Nytt datum för årsstämman är ännu inte bestämt, men årsstämman kommer att hållas senast den 30 juni 2020.

Bullet Capital har blivit största ägare i kryptovalutabolaget Quickbit genom ett köp av 6,4 miljoner aktier till kursen 14:00 samt 1.4 miljoner teckningsoptioner för 6:00 kronor stycket. Förvärvet motsvarar cirka 10 procent av totala antalet aktier i bolaget.

Bland morgonens rekommendationsändringar har DNB Markets sänkt sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 160 från 150 kronor. Banken justerar förvisso upp den estimerade vinsten per aktie för 2020, men ser samtidigt att uppsidan från nuvarande kursnivå är begränsad. Aktien stängde på 153 kronor på tisdagen.

DNB Markets har samtidigt inlett bevakningen av Lundin Energy med rekommendationen behåll och riktkurs 245 kronor. På tisdagen stängde aktien på 235:30 kronor.

Gamingbolaget Enad Global 7 redovisar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) på 12,2 miljoner konor (2,4) för det första kvartalet. Nettoomsättning steg till 156 miljoner kronor (14,8). Bolaget har gjort flera större förvärv sedan det första kvartalet i fjol.

På råvarumarknaden har det överlag varit nedåt på tisdagen för såväl olja som basmetallerna jämfört med samma tidpunkt på tisdagen. Oljepriset har dock återtagit omkring 1:50 dollar från av nedgången som kom på tisdagskvällen efter de oroande signalerna för en eskalerad konflikt mellan USA och Kina.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?