SSAB: SAMARBETE MED VOLVO OM FORDON AV FOSSILFRITT STÅL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SSAB och Volvo har tecknat ett samarbetsavtal om forskning, utveckling, serieproduktion och kommersialisering av världens första fordon av fossilfritt stål.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Volvo planerar att i år starta tillverkningen av konceptfordon och komponenter med stål från SSAB framställt med vätgas, så kallat "grönt" stål.

Under 2022 planerar Volvo serietillverkning i mindre skala för att sedan påbörja gradvis upptrappning mot massproduktion, heter det.

SSAB, LKAB och Vattenfall står bakom projektet Hybrit som syftar till att utveckla fossilfritt malmbaserat järn och stål, ett samarbete som inleddes 2017.

Sedan augusti 2020 finns en pilotanläggning på plats som inom kort börjar tillverka mindre volymer av järnsvamp framställd med vätgas, som kommer att nyttjas för att tillverka det stål som kommer att användas i samarbetet mellan Volvo och SSAB.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?