1515
Annons
BÖRSEN: BRED UPPGÅNG, KUNGSLEDEN STEG EFTER BUD, OMXS30 +0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades uppåt på måndagen i linje med resten av Europa.

Vid stängning hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 stigit 0,5 procent till nivån 2.381. Aktier för 17,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på kontinenten var det också grönt med uppgångar på 0,3 respektive 1,0 procent i Frankfurt och Paris.

I toppskiktet av storbolagsindexet fanns Sinch med en uppgång på 2,8 procent följt av Kinnevik och Ericsson som handlades upp 1,8 procent vardera.

Kungsleden handlades upp 7,4 procent till 124:80 kronor. Fastighetskollegan Castellum har lagt ett förankrat bud, bestående av en kombination kontanter och aktier, på Kungsleden för totalt 26,9 miljarder kronor. Erbjudandet värderar varje aktie i Kungsleden till cirka 124:90 kronor. Castellums aktie steg med 1,1 procent.

Linc backade efter att ha redovisat siffror för det andra kvartalet 2021. Life science-investerarens substansvärde uppgick den 30 juni 2021 till 3.535 miljoner kronor, motsvarande 61:00 kronor per aktie. Substanspremien var drygt 80 procent över kursen vid fredagsstängning. Det initiala raset om närmare 14 procent mattades av under dagen och aktien stängde 5,1 procent lägre.

Bland övriga bolagsnyheter noterades Quickbit vars aktie steg 5,4 procent efter att fintechbolaget på morgonen meddelat att dess app nu är tillgänglig för allmänheten på den svenska marknaden. Appfunktionerna inkluderar köp, lagring, byte samt att kunna skicka och ta emot kryptovalutor.

Addvise Group har förvärvat det amerikanska nätapoteket Medisuite för 10,3 miljoner dollar, vilket blev känt på fredagskvällen förra veckan. Förvärvet uppges finansieras genom egna medel och bedöms ha en positiv effekt på bolagets resultat under verksamhetsåret 2021. Addvise-aktien klättrade 4,3 procent.

Hexatronic meddelade under eftermiddagen att bolaget har förvärvat två australiensiska telekombolag. Den fast köpeskillingen för de båda bolagen uppgår till 47,4 miljoner australiendollar på skuldfri basis, med en potentiell tilläggsköpeskilling på upp till maximalt 6,8 miljoner australiendollar. Hexatronic-aktien vände från en nedgång på 1,6 procent till att stänga på 1,1 procent.

Hansa Biopharma var upp 1,8 procent efter att det meddelat att Idefrix (imlifidase) är subventionerat och tillgängligt för användning i Nederländerna sedan den 1 augusti.

Sagax har förvärvat fyra fastigheter i Paris och två fastigheter i Nederländerna. Den sammanlagda investeringen uppgår till 625 miljoner kronor. Aktien var upp 3,4 procent.

På rekommendationsfronten noterades OX2 upp 2,7 procent till 60:20 kronor. Carnegie har inlett bevakning av vind- och solkraftsbolaget med en köprekommendation och en riktkurs på 70 kronor.

Elekta ökade 2,3 procent till 128:45 kronor. Berenberg Bank höjer riktkursen för strålterapisystemleverantören till 145 kronor, från tidigare 132 kronor med fortsatt köprekommendation.


Graf: OMXS30 måndagen den 2 augusti

imageBildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?