1515
TESLA: SÖMNINGA REPTILER ETT NYTT ABER FÖR TYSK FABRIKSPLAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas plan för att uppföra en tysk tillverkningsfacilitet har stött på nya problem i form av sovande ormar och ödlor, rapporterar tidningen Der Tagesspiel.

Skogsavverkningen i Grünheide utanför Berlin dit Tesla förlagt fabriksbygget har enligt de lokala medierna skett i rasande fart och inte utan vrede hos delar av lokalbefolkningen, som redan tidigare satt sig på tvären.

Nu är det dock främst reptila grannar i form av vintervilande ormar och ödlor som sätter käppar i elbilstillverkarens hjul, sedan en förvaltningsdomstol i Frankfurt tvingat Tesla att temporärt men omedelbart avbryta skogsavverkningen.

"Alla fakta kommer nu tas in från Tesla och berörd miljömyndighet. Det handlar inte om skogen i sig utan om skyddande av artbestånd", sade en talesperson för rätten på tisdagen.

Flera grupper av miljöförkämpar ligger bakom anmälan, som nu alltså hörsammats av myndigheterna. Totalt har Tesla fått tillstånd för avverkning av 83 hektar skog, men ett bygglov är ännu inte utfärdat för fabriken som ska ge bilföretagets fotfäste för en fortsatt expansion i Europa.

Något datum för ett avgörande om eventuell fortsatt skogsavverkning har inte kommunicerats från förvaltningsdomstolen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?