BÖRSEN: AVMATTNING I UPPGÅNG MED GETINGE I TÄTEN, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades fortsatt på plus vid lunchtid, om än mer försiktig efter en tydlig uppgång i inledningen av onsdagshandel. Handelsbanken och Getinge har båda fått positiva analytikerutlåtanden och syntes i topp bland storbolagen.

Vid 13.40-tiden var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 1.837. Aktier för 7 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. På kontinenten var riktningen den motsatta och såväl DAX i Frankfurt som CAC40 i Paris var ner ett par tiondels procent.

Handelsbanken tilldelades rekommendation övervikt från Barclays och steg 2,7 procent till 78:30 kronor. Upp var det även för Getinge som fått höjd riktkurs från Pareto till 275 kronor från tidigare 215 kronor. Aktien steg 2,8 procent till 210:20. Astra Zeneca backade en dryg procent. Strax bakom fanns verkstadsbolagen Sandvik och Atlas Copco.

Det rörde på sig för bostadsutvecklarna där SSM steg 6 procent till 9:40 kronor efter ett bud från bolagets storägare Amasten. Budet i form av aktier i Amasten värderade SSM:s aktier till 9:65 kronor.

Gårdagens raket Oscar Properties fortsatte upp och adderade omkring 12 procent till gårdagens uppgång på 22 procent. På onsdagen förtydligade bolaget finansieringspaketet för det stora förvärvet av en fastighetsportfölj från SBB som offentliggjordes på tisdagen.

Prime Living hade inte en lika bra förmiddag och förlorade dryga 35 procent när tisdagens handelsstopp hävdes efter ett förtydligande kring förvärvsförhandlingar och konverteringar.

Wesc rusade närmare 100 procent efter att bolaget meddelat rekordstort ordervärde på införsäljningen av vårkollektionen. Jämfört med våren 2020 var ökningen 133 procent och gäller såväl Europa som Nordamerika.

Efter tisdagsbörsens stängning rapporterade vård- och diagnostikbolaget Medicover ett preliminärt rörelseresultat på 27,3 miljoner euro för det tredje kvartalet (14,3). Omsättningen steg till 263 miljoner euro (212) med en organisk tillväxt om 12,3 procent. Aktien var en av de bättre på Stockholmsbörsens huvudlista med en uppgång på 11 procent.

Strax bakom steg Moberg Pharma närmare 7 procent efter att bolaget meddelat avsikt att pre-submissionmöten med regulatoriska myndigheter med målet att lämna in en registreringsansökan för preparatet MOB-015 under andra halvåret 2021 i Europa.

I hälsovårdssektorn steg även Recipharm efter att ha redovisat positiva resultat från den kliniska studien med erdosteine som kompletterande behandling för covid-19-patienter. Aktien var upp 3 procent.

XMReality har tecknat ett treårsavtal med Saab för användandet av Remote Guidance med ett initialt ordervärde om cirka 1,6 miljoner kronor. Aktien belönades med en uppgång på 15 procent.

Satelitbolaget Ovzon steg 11 procent till 73:20 kronor efter att Carnegie återupptagit bevakningen av bolaget med en köprekommendation och en riktkurs på 90 kronor.


Graf: OMXS30 onsdag

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?