Annons
Oncopeptides förnyar låneavtal med EIB på upp till 30 miljoner euro
Forskningsbolaget Oncopeptides har ingått ett förnyat icke-säkerställt låneavtal med Europeiska investeringsbanken (EIB). Det ger bolaget tillgång till ett villkorat lån om upp till 30 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.

Låneavtalet är indelat i tre trancher som vardera har en löptid om fem år och kommer att bli tillgängligt om bolaget uppfyller vissa villkor. Det handlar bland annat om att uppnå specifika milstolpar i den pågående kommersialiseringen av Pepaxti i Europa och en möjlig re-lansering i USA. På grund av osäkerheten när det gäller den regulatoriska vägen framåt i USA har parterna kommit överens om att minska storleken på lånefaciliteten och anpassa prissättningen.

Om Oncopeptides utnyttjar lånefaciliteten får EIB rätt till teckningsoptioner i bolaget utöver ränta på lånebeloppet. Vid fullt utnyttjande har EIB rätt till teckningsoptioner motsvarande 2,8 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter full utspädning.

Det totala värdet av teckningsoptionerna ligger i linje med det ursprungliga avtalet som tecknades i oktober 2020 och har justerats med avseende på utvecklingen av aktiekursen.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera