GOLDMAN SACHS: KAOS I OMSTÄLLNINGEN MOT SMÅSPARARTJÄNSTER - BI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs intåg på småspararmarknaden har blivit allt mer kaotiskt och drabbats av "en lavin av uppsägningar", enligt ett Business Insider-reportage. Mängder av anställda har bränt ut sig och slutat, något som sätts i samband med den höga arbetsbelastning som banken fått uppmärksamhet för på sistone.

Just som Goldman Sachs aviserat en rad ambitiösa planer och strukturerat om i banken för att fokusera på tillväxt kan nu flera tidigare anställda och inhyrda konsulter vittna om ett tufft klimat i projekt som riktat om fokus från investment och mot småsparare.

Flera hävdar att Goldman Sachs fäbless för att driva de anställda hårt riskerar medföra att målet att göra banken konkurrensmässig på sparsidan hotas när projektledare rundar hörn för att hinna färdigställa projekt i tid.

Initiativet som ska lyfta bankens närvaro i sparmarknaden, där dotterbolaget Marcus ska tillhandahålla en app för privatekonomiska tjänster, är enligt affärssajtens källor den enhet som drabbats av uppsägningslavinen.

Åtminstone en fjärdedel av alla utvecklare har slutat i takt med att fler och fler projekt startats från ledningen, enligt uppskattningar från tidigare anställda som lämnat. Siffran dementeras dock av Goldman Sachs.

Källorna uppger också att arbetsdagarna i januari gick från i snitt 9-10 timmar till 12-14 timmar. Dessutom har mängden projekt som bollas runt skapat en "kognitiv överbelastning" hos utvecklare, som då sett sig om efter arbeten med minst lika bra betalt men lägre belastning, skriver Business Insider.

Goldman Sachs är mest ansedd som en analys- och rådgivningstung investmentbank. De breda banktjänsterna mot allmänheten aviserades först för fem år sedan, men utvecklingen tog fart först nyligen. Den organisationsstruktur som institutionen byggt upp runt hårda krav och långa dagar under 150 år har på senare tid kommit att kritiseras, och för någon vecka sedan gick banken ut med nya bud om att i alla fall lördagar ska vara arbetsbefriade för alla anställda.

"Det är lite av ett proppskåp. De kör de anställda så hårt att säkringen brinner upp, men de gör det om och om igen", sade Richard Crone, en fristående konsult som på nära avstånd följt Goldman Sachs uppmärksammade lansering av Apple Card och samarbetet med techbolaget, och hur de anställda påverkats.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?