1515
MEDIVIR: PRESENTERAR POSITIVA DATA FRÅN FAS 1B-STUDIE MIV-818

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Positiva studieresultat ger stöd för Medivirs fortsatta utveckling av MIV-818 i patienter med hepatocellulärt karcinom (HCC).

Det skriver Medivir i ett pressmeddelande, med anledning av att bolaget vid ESMO-kongressen på torsdagen presenterar resultat från den avslutade doseskaleringsdelen av fas 1b-studien med MIV-818.

Totalt inkluderades och utvärderades nio patienter med olika typer av långt framskriden cancer i levern, patienter som uttömt möjliga godkända behandlingar. Ett viktigt tecken på effekt var enligt Medivir att fyra patienter med HCC visade stabil sjukdom i levern under en längre tid. Dessutom visade leverbiopsier att MIV-818 nått levern, samt en selektiv effekt av MIV-818 på cancerceller vid olika typer av cancer.

"Vi ser nu fram emot att utvärdera effekterna vidare i kombination med två andra behandlingar med olika verkningsmekanism", säger Fredrik Öberg, chief scientific officer på Medivir, i en kommentar.

Medivir arrangerar på torsdagen klockan 15 en telefonkonferens för att uppdatera kring studien och planen framåt för MIV-818.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?