1515
PANDORA: PLANERAR EXTRAUTDELNING OCH AKTIEÅTERKÖP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vid utgången av mars månad 2021 var Pandoras hävstång i den nedre delen av bolagets kapitalstrukturpolicy. På årsstämman i mars fick styrelsen mandat att vidta åtgärder för att genomföra extraordinära utdelningar på upp till 15 kronor per aktie.

Givet den starka utvecklingen under årets första kvartal, den rikliga likviditeten och låga hävstången, i kombination med den framgångsrika omfinansieringen av de rullande kreditfaciliteterna, har Pandora beslutat att påbörja distribuering till aktieägarna.

Under de kommande tre månaderna kommer 1 miljard danska kronor att distribueras genom en kombination av en extraordinär utdelning om 5 kronor per aktie, vilken betalas ut den 18 maj, och aktieåterköp om upp till 500 miljoner danska kronor.

Förutsatt att inte situationen rörande covid-19 förvärras betydande är det Pandoras avsikt att initiera ytterligare kassaomfördelningsprogram under det tredje och fjärde kvartalet i år.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?