BÖRSEN: LÄGRE STOCKHOLMSTERMIN, VOLVO HAR SLOPAT UTDELNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en negativ öppning på onsdagen efter nya nedgångar på Wall Street under tisdagen. Volvo kan hamna i fokus sedan lastbilstillverkaren dragit tillbaka sin ordinarie utdelning.

Vid 8.40-tiden indikerade förhandeln hos IG en nedgång på 1,2 procent för Stockholms OMXS30-index.

Samtidigt hade terminen för Londons FTSE 100 gått ned 1 procent och franska CAC40-terminen var ned 1,2 procent.

Terminen för tyska DAX handlades däremot omkring 1 procent högre och den tidiga handeln med terminerna för USA-börserna visade på uppgångar med cirka 0,5 procent.

På tisdagen sjönk Dow Jones storbolagsindex 1,9 procent medan S&P 500-indexet och Nasdaq stängde 2,1 procent lägre.

Volvo kan komma att stå i fokus. Efter tisdagsbörsens stängning meddelade lastbilskoncernen Volvo att det nu också drar tillbaka förslaget till årsstämman om en ordinarie utdelning om 5:50 kronor per aktie och föreslår i stället att ingen utdelning för 2019 kommer att betalas ut med anledningen av den allmänna osäkerhet som skapats av covid-19 och effekterna på Volvokoncernen.

Även Ferronordic har meddelat att det slopar utdelningen. Återförsäljaren av bland annat Volvos produkter har också presenterat rapport på onsdagsmorgonen.

I nyhetsflödet märks också att Telia bekräftat att det av bolaget ägda TV4 och Cmore har köpt de svenska och finländska rättigheterna till UEFA Champions League för perioden 2021-2024.

Teknikhandelsföretaget Addtechs ebita-resultat på 407 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret slog förväntningarna. Enligt Infronts prognossammanställning väntades ett ebita-resultat om 282 miljoner kronor.

Ambeas nettoomsättning ökade med 12 procent till 2.811 miljoner kronor under det första kvartalet (2.516). Förvärvad tillväxt uppgick till 13 procent, valutakurseffekt påverkade den organiska tillväxten med -1 procent och organisk tillväxt uppgick till 0 procent.

Även Bactiguard, Momentum och Semafo finns bland bolagen som har kommit med delårsrapporter eller bokslut.

Advenica har meddelat att det avser genomföra en fullt garanterad nyemission om cirka 27,6 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Sensecs styrelse har satt nya mål. Vid utgången av 2022 är målet att nå en omsättning om cirka 480-500 miljoner kronor, bli ledande på den nordiska marknaden, fortsätta växa genom förvärv samt utöka satsningen på Perimeter Protection.

Analysfirman Redeye har höjt sitt rimliga värde för Stillfront till 750 kronor, från tidigare 620 kronor, i ett basscenario. Gamingbolagets aktie stängde på 659 kronor på tisagen.

På makrofronten vänta svensk KPI-statistik för april, klockan 9.30. Inflationstakten i Sverige väntas ha fortsatt sjunka brant i april, främst drivet av kraftigt sjunkande energipriser men även till följd av vikande efterfrågan i en virussmittad ekonomi.

Från USA håller Federal Reserves chef Jerome Powell tal vid 15-tiden, svensk tid.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?