1515
NOKIA/ERICSSON: AVTAL MED TELIA OM UTBYGGNADEN AV 5G (NY)

(Lägger till: information om Ericssons avtal med Telia)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia har tecknat ett femårigt avtal med Telia för utbyggnaden av 5G i Finland.

Avtalet innefattar primärt Finland, där Nokia kommer att leverera radionätsteknik (RAN) till basstationer för att modernisera Telias 4G-nät och uppgradera det till 5G. Telia kommer också att implementera Nokias nya SA 5G Core-lösning i samtliga av sina marknader i Norden och Baltikum.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av ett separat pressmeddelande från Telia framgår att bolaget tecknat 5g-avtal med Ericsson över femår gällande Sverige och Estland.

"Under förutsättning att vi är lyckosamma i den kommande svenska spektrumauktionen så har vi nu grunderna på plats för att bygga de mest betrodda och pålitliga 5G nätverken för samhällena i Norden och Baltikum att dra nytta av. Detta startar en flerårig investering i våra nätverk som kommer att ökas upp till fullo i 2021", skriver Telias vd Allison Krikby i rapporten för det tredje kvartalet om avtalen med Ericsson och Nokia.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?