1515
Annons
ITAB: SER TILLFÄLLIGA EFFEKTER FR GLOBALA FÖRSÖRJNINGSSTÖRNINGAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Itabs valutarensade tillväxt i det andra kvartalet blev 34 procent, varav 13 procent härrör från förvärvet av Cefla Retail Solutions.

Det framgår av delårsrapporten.

"Den återhämtning som under andra halvåret 2020 började i Nord- och Centraleuropa har under första halvåret 2021 även tagit fart i Sydeuropa. Merparten av koncernens omsättningsökning skedde i Sydeuropa, både genom en stark organisk tillväxt och genom förvärvet av Cefla Retail Solutions", skriver vd Andréas Elgaard.

Lönsamhetsmässigt fortsätter koncernens positiva trend med förbättrad underliggande lönsamhet, uppger vd:n, även om Itab ser tydliga effekter av tillfällig karaktär som härrör från globala försörjningsstörningar.

"Den tillfälliga effekten kommer av effektivitetstapp orsakat av komponent- och materialbrist som påverkar produktion, logistik och installation. Det finns också en lönsamhetseffekt orsakat av snabbt och kraftigt ökade inköpskostnader som är svåra att parera. Vi är övertygade om att när försörjningssituationen stabiliserats globalt och vi är tillbaka i en mer jämn försörjnings- och prisutvecklingssituation kommer det bli tydligare hur vi fortsätter att förbättra den underliggande lönsamheten", skriver Andréas Elgaard.

Under det tredje kvartalet kommer Itab formulera en tydligare ambition kring sin framtida expansion med tillhörande finansiella mål kring tillväxt och lönsamhet, heter det i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?