1515
BÖRSEN: KINNEVIK OCH GETINGE LYFTER, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen steg något på tisdagen i likhet med övriga europeiska börser. Kinnevik bjöd återigen på relativt stor rörelse och Getinge fick stöd av Jeffreis som inlett bevakning.

Vid klockan 13.30 var OMXS30 upp 0,4 procent till nivån 2.253. Aktier för 10 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Kinnevik, som uppvisat stora rörelser sedan utdelningen av Zalandoaktierna i förra veckan, gick starkast bland storbolagen på OMXS30 med en uppgång på 3,2 procent. Strax bakom var Getinge upp 2,6 procent. Jefferies har inlett bevakning av medicinteknikbolaget med rekommendation köp.

Tele2 har vunnit ett skattemål som väntas ge en positiv resultateffekt om 371 miljoner kronor i det andra kvartalet. Aktien vände från en nedgång på en halv procent till en uppgång på 0,3 procent efter beskedet.

I motsatt ände av indexet backade SCA 1,6 procent med möjlig press från en rekommendationssänkning från Danske Bank som sänkt rekommendationen till behåll (köp). Banken sänkte även Stora Enso och Holmen till behåll men dessa kom undan med något mindre nedgångar.

Sinch, som på måndagskvällen gjorde en riktad emission på 9,4 miljarder kronor till kursen 1.300 kronor, en rabatt på 4,4 procent från måndagens stängningskurs, steg 3,5 procent till 1.408 kronor.

Nobina avancerade 4,7 procent. Bussbolaget har vunnit totalt fyra kontrakt i en upphandling i Helsingfors, varav ett är nytt. Värdet uppgår till 207 miljoner kronor över sju år.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides presenterade övergripande resultat från Ocean-studien i fas 3 med melflufen (Pepaxto). Utfallet var lika bra som konkurrerande läkemedel men förhoppningen om att den progressionsfria överlevnaden skulle vara bättre grusades. Aktien förlorade 2 procent.

Sobi och partnern Apellis Pharmaceuticals meddelade positiva topline-resultat från fas 3-studien Prince. Aktien vände en nedgång på en dryg procent till att vid lunchtid vara upp 1,2 procent.

I gamingsektorn föll Embracer 3,9 procent. Spelkritikernas betyg för spelet Biomutant, som lanseras den 25 maj, visar på blandade omdömen, enligt sajten Metacritic. På den digitala plattformen Steams globala försäljningslista, som berör förbokningar av pc-versionen, låg spelet på tisdagsmorgonen på första plats.

Enad Global 7 redovisade en nettoomsättning på 304 miljoner kronor för det första kvartalet (156). Ebitda-resultatet steg till 87 miljoner kronor (15). Ökningarna kom med stöd av förvärv. Aktien tappade närmare 9 procent.

Klädbolaget Wesc, som ska byta verksamhetsinriktning med tillhörande namnbyte till Vestum, lyfte 7,7 procent efter avtal om förvärv av fyra bolag för 451 miljoner kronor.

Checkin.com fortsatte upp med 22 procent till 58 kronor. Aktien har mer än tredubblats sedan noteringen i torsdags som föregicks av en nyemission med teckningskursen 15:50 kronor.

På IPO-fronten gjorde Arla Plast debut på Stockholmsbörsen och steg 17 procent. Handeln i skolkoncernen Cedergrenska inleddes på First North och aktien höll sig i området strax under teckningskursen på 50 kronor.

Bland aktier som rörde på sig utan större avtryck i nyhetsflödet fanns Renewcell som backade 7 procent och LMK, Linas Matkasse, som däremot höjdes 9 procent.

Intrum har fått höjd riktkurs av JP Morgan från 262 till 330 kronor med upprepad neutral rekommendation. Aktien steg 2,5 procent.


Graf: OMXS30 tisdagen den 25 maj

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?