1515
KRYPTOVALUTOR: "COINBASE-BAKFYLLA" BAKOM PRISFALL I HELGEN - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det var något av en "Coinbase-bakfylla" som låg bakom helgens prisfall i kryptovalutor, rapporterar Bloomberg News på måndagsmorgonen.

Coinbase är kryptomarknadsplatsen som börsnoterades i New York i onsdags i förra veckan, en notering som bidrog till bilden av att bitcoin och andra digitala valutor är på väg att få komma in i värmen. Marknadsplatsens börsvärde var 68 miljarder dollar mätt vid kursen för sista avslut i aktien på fredagen.

"Kryptohandlarna vaknar med huvudvärk i dag. Dogecoins 100-procentsrally från i fredags var festens höjdpunkt efter bitcoins rekordnotering och Coinbase-IPO:n tidigare i veckan. Euforin var i luften, och som vanligt är i kryptovärlden finns det ett pris att betala när det inträffar", summerade Antoini Trenchev, medgrundare till kryptoutlåningstjänsten Nexo.

Under helgen handlades dock bitcoin ned med som mest 15 procent, i linje med flera andra större kryptovalutor. En noterbar tillgång i branschen som gick motströms var skämtvalutan dogecoin, som fortsatte handlas upp, påhejad av bland andra Teslas vd Elon Musk.

Fallet i bitcoin var det största sedan i februari och priset pressades ned till nivåer kring 53.500. Rekordet på nära 64.700 nåddes i slutet på förra veckan. På måndagen hade priset klättrat upp till närmare 57.000 dollar igen.

"Så här i efterhand var det ofrånkomligt. Marknaderna blev alldeles för upphetsade runt Coinbase direktnotering", sade Galacy Digitals grundare Michael Novogratz i en tweet på söndagen.

En annan faktor som kan ha satt press på digitala valutor är rykten om att amerikanska finansdepartementet förbereder åtgärder för att förhindra penningtvätt relaterade till kryptotillgångshandel. Finansdepartementet har dock avböjt att kommentera saken för Bloomberg News.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?