1515
BÖRSEN: INDEX STIGER SAKTA MEN SÄKERT, OMXS30 +0,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen tappade i inledningen av fredagens handel, men återhämtade sig snart och vid lunchtid noterades index med en lätt uppgång.

Skanska återfanns i botten av storbolagsindexet OMXS30 medan Boliden låg i täten.

Omkring klockan 13 hade Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 stigit med 0,6 procent till 2.280. Aktier för 6,1 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Bland de ledande Europabörserna noterades tyska DAX-index upp 0,7 procent och Parisbörsens CAC40 steg lika mycket.

OMXS30 hölls tillbaka av bland andra Telia, som tappade 0,5 procent, och Skanska som sjönk lika mycket.

På andra sidan indexet märktes Boliden som steg 2,2 procent och Kinnevik, som stärktes 1,8 procent. Även Astra Zeneca gick starkt och var upp 1,6 procent. Astra Zenecas lyft fick troligen stöd av Carnegie, som har reviderat upp riktkursen för läkemedelsjätten till 1.200 kronor (1.150) med upprepad köprekommendation.

H&M steg 1 procent till 209:90 kronor, efter att Morgan Stanley återupptagit bevakning av bolaget med rekommendationen jämvikt och riktkursen 210 kronor.

Svolder backade 1,2 procent till 268:20 kronor. Bolagets kvartalsrapport innehöll ett resultat på 987 miljoner kronor för det tredje kvartalet, mars-maj, i det brutna räkenskapsåret. Substansvärdet ökade 20,5 procent till 227 kronor per aktie.

Betsson avancerade 0,7 procent. Speloperatören har ingått avtal för bolagets egenutvecklade sportbok och plattform med Masterpiece Gaming inför speloperatörens lansering på den tyska marknaden.

TA Associates har lagt ett bud på Elos Medtech värt 215 kronor kontant per aktie. Elos Medtech lyfte 9 procent till 218 kronor.

"Vår uppfattning är att budet innebär en väldigt attraktiv värdering för alla aktieägare och reflekterar både utmaningarna som bolaget har, men även möjligheterna", sade Lovisa Lander, investeringsansvarig på budgivaren TA Associates, till Nyhetsbyrån Direkt.

Rejält uppåt var det även för Vicore Pharma. Forskningsbolaget har fått FDA-godkännande för att starta en fas 3-studie för behandling av covid-19. Aktien var upp 9,2 procent.

Karolinska Development avancerade 7,9 procent. Portföljbolaget Promimic undersöker förutsättningarna för en listning på First North Growth Market under 2022. Karolinska Development har via KDev Investments en ägarandel i Promimic på 20 procent.

Claes Wenthzel, ordförande i den nyligen noterade mobilspelsutvecklaren Sozap, har köpt 76.000 aktier i bolaget för drygt 2,2 miljoner kronor. Vidare har vd:n Rade Prokopovic köpt aktier för nära 1,1 miljon kronor. Sozap lyfte 20 procent.

Effnetplattformen rusade 40 procent. Effnetplattformen har tecknat avtal om förvärv av Alpcot AB och Alpcot Capital Management Ltd samt säljarens innehav om 9 procent i Tydliga AB. Transaktionen sker via ett nybildat dotterbolag som avses att delas ut till aktieägarna och därefter noteras på Nasdaq First North Growth Market. Alpcot är ett fintech-bolag med en plattform för privatekonomi och omsatte i fjol 27,6 miljoner kronor.

På rekommendationsfronten sågs Dometic stiga 1,4 procent. Bolagets riktkurs har skruvats upp av Danske Bank, med upprepad köprekommendation.

Nilar handlades upp 7,3 procent till 59 kronor. Carnegie har inlett bevakning av bolaget, som levererar batterier och elektriska energilagringslösningar, med en köprekommendation och riktkursen 90 kronor.

Elicera gjorde handelsdebut på First North. I den emission som immunonkologibolaget gjorde inför noteringen var teckningskursen 8 kronor per unit, bestående av en aktie och en teckningsoption. I handeln gick aktien för 6 kronor.OMXS30 fredagen den 11 juni

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?