1515
CARBIOTIX: PRESENTERAR PRODUKTLANSERINGSPLAN FÖR KOMMANDE 5 ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Carbiotix, som är verksamt inom tarmhälsa, presenterar en produktlanseringsplan för de kommande fem åren på adresserbara marknader om över 3 miljarder euro.

Planen omfattar en integration av bolagets prebiotiska koncept över hela produktlinjen, initialt med en lägre volym av högmarginalprodukten prebiotiskt lösliga fibrer som kosttillskottsingrediens i bolagets flaggskeppsprodukt Carbiaxos, skriver Carbiotix i ett pressmeddelande.

Bolaget planerar att lansera Carbiaxos kosttillskottsingrediens initialt i USA 2022, följt av EU under 2023, och resten av världen under 2024, med en total adresserbar marknad om cirka 1 miljard euro.

"Vårt mål är att lansera en mindre volym högmarginal-kosttillskottsingrediens i prisklassen 30-40 euro per kg med marginaler på minst 75 procent. Detta kommer att följas av vår livsmedelsingrediens Carbiaxos, med initial lansering i samarbete med andra företag i USA 2025 samt i EU och resten av världen 2026, med en total adresserbar marknad om 2,25 miljarder euro", skriver vd Kristofer Cook.

Carbiotix siktar också på att lansera sina första medicinskt samverkande livsmedelsprodukter som baseras på Carbiaxos under 2025 i USA och 2026 i EU.

"Som tidigare kommunicerats är vårt mål att lansera en produkt som är prissatt till 100 euro per kg med marginaler om 95 procent, på en marknad som har ett totalt värde överstigande 15 miljarder euro. Enligt samma modell siktar vi på att lansera våra första terapeutiska sambehandlingsprodukter baserade på Carbiaxos under 2026 i USA, till ett liknande pris och marginal som för våra medicinska livsmedel", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?