1515
HEALTHCARE DIREKT NYA RIKTLINJER FÖR BEROENDELÄKEMEDEL I USA

https://www.youtube.com/watch?v=UHpfIi0UlFQimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Healthcare Direkt.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans avsnitt tar vi upp Xspray Pharmas studiebakslag där den andra bioekvivalensstudien för produktkandidaten Hynap-dasa inte nådde upp till formell bioekvivalens. Xspray Pharmas vd Per Andersson berättar om vägen framåt för produktkandidaten och nästa steg.

Under Trump-administrationens sista dagar förändrades riktlinjerna vid förskrivning av beroendeläkemedel i USA. Vi går in på vad det betyder och hur det kan påverka svenska bolag. Vi presenterar hur Orexos vd Nikolaj Sørensen ser på förändringen.

I nyhetsdelen ligger fokus på Calliditas Therapeutics kapitalmarknadsdag som gav en klarare bild av hur bolaget tänker sig lanseringen av Nefecon vid behandling av njursjukdomen Iga nefropati.

Diagnostestbolaget Biovica har som en följd av en resursomfördelning hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA åkt på en försening med 90 dagar för granskningen av bolagets ansökan om marknadsgodkännande för diagnostestet Divitum Tka.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?