1515
NEW YORK: WALMART, PALANTIR FÖLL EFTER RAPPORT, S&P 500 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna lyckades dämpa den initiala nedgången något på torsdagen, men var fortsatt på lägre nivåer.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till 31.493. S&P 500 tappade 0,4 procent till 3.914, samtidigt som Nasdaqs kompositindex sjönk 0,7 procent till 13.865.

Varuhuskedjan Walmarts aktie var ned 6,4 procent. Bolaget kom med en rapport för det fjärde kvartalet som inte föll placerarna i smaken. Det justerade resultatet per aktie var 1:39 dollar, mot förväntade 1:51 dollar. Bolaget spår även att omsättningen, som uppgick till 152 miljarder dollar mot förväntade 147 miljarder, och vinsten per aktie kommer sjunka det kommande räkenskapsåret.

Bolaget kommer även att höja lönen för 425.000 anställda i USA till ett genomsnitt över 15 dollar i timmen.

Branschkollegan Macy's aktie var också ned, om 2,6 procent till 14 dollar per aktie. Bolaget fick dock en höjd riktkurs av Morgan Stanley med 5 dollar till 11 dollar per aktie, samtidigt som underviktrekommendationen upprepas.

Bland teknikaktierna noterades Apples aktie ned 0,9 procent och Teslas med 1,4 procent, samtidigt som Facebooks och Microsofts aktier sjönk 1,5 respektive 0,2 procent.

Cannabisbolaget Tilray gjorde en förlust i det gångna kvartalet, men den var mindre än marknaden räknat med. Bolaget planerar att genomföra en fusion med rivalen Aphria, en affär som väntas slutföras under det andra kvartalet. Tilrayaktien rasade 14 procent, efter en initial uppgång.

Molnkommunikationsplattformen Twilios aktie lyfte 7,6 procent. En oväntad vinst för det senaste kvartalet gladde marknaden och även intäkterna, som stärkts av nyligen gjorda förvärv, var bättre än förväntat.

Dataanalysbolaget Palantir redovisade en förlust för det fjärde kvartalet samt meddelade att omsättningstillväxten kan minska, något som skickade ned aktien 6,9 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 1,29 procent.


Graf: S&P 500 under torsdagen den 18 februari.

image

Källa: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?