1515
RNB: FORTSATT COVID-PÅVERKAN, POP ÖKAT E-HANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) RNB fortsatte för tredje kvartalet i rad att påverkas negativt av covid-19. Men Polarn O Pyret har visat styrka, speciellt i e-handeln.

Det skriver vd Kristian Lustin i delårsrapporten för kvartalet september-november 2020, som är det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

"Exakt hur covid-19 har påverkat är svårt att mäta men koncernen har exempelvis minskat försäljningen i jämförbara fysiska butiker med över 50 procent i kvartal tre och över 40 procent i kvartal fyra år 19/20. I kvartal ett 20/21 har försäljningen i jämförbara butiker minskat med cirka 18 procent. Covid-19 kommer fortsatt ha negativ effekt på försäljning och resultat framöver men det är svårt att uppskatta hur stor påverkan blir", skriver vd.

Polarn O Pyrets nettoomsättning under kvartalet uppgick till 187 miljoner kronor (214). Försäljning i jämförbara egna enheter för alla länder ökade 3,5 procent jämfört med föregående år, beräknad i svenska kronor. Jämförbar e-handel ökade med 46 procent.

RNB:s företagsrekonstruktioner avslutades i kvartalet.

"Många åtgärder har genomförts vilket har skapat bättre förutsättningar för att se lönsamma affärsområden framöver när väl covid-19-effekterna minskar", skriver vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?