1515
IT: BIG TECH LOVAR JOE BIDEN MILJARDER TILL CYBERSÄKERHET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska techkonglomeraten Apple, Google och Microsoft har utlovat miljardsatsningar på amerikansk cybersäkerhet efter ett möte i Vita huset med president Joe Biden, efter att flera stora hackningsangrepp drabbat landet det senaste året.

Inom ramen för satsningarna ligger digital infrastruktur och stöd för leverantörskedjor och utbildning, framgår av ett pressmeddelande från presidentadministrationen.

"I realiteten ägs och drivs stora delar av vår mest kritiska infrastruktur av privata bolag. Därför kan inte regeringen ensamt möta den här utmaningen", sade Joe Biden under mötet, där bland annat vd:arna för de omnämnda bolagen deltog.

Google lät meddela att 10 miljarder dollar öronmärkts för satsningar på att stärka USA:s cybersäkerhet och mjukvaruleverantörskedja över de kommande fem åren. Samtidigt utlovade Google att över 100.000 amerikaner ska tränas i dataanalys och it-support genom bolagets certifieringsprogram. Microsoft erbjöd dylika tjänster, men med en summa om 20 miljarder dollar öronmärkt.

Apple utlovade satsningar på att genomdriva "massutrullning" av så kallad flerfaktorsautentisering, att bistå med en säkerhetsträning, incidentberedskap och utökat fokus på att åtgärda sytemsårbarheter.

Molntjänstebolaget Amazon Web Services (AWS) utlovade att alla användare ska erbjudas flerfaktorautentisering gratis, samt att den kurs för ökat säkerhetsmedvetande som bolagets får genomgå också ska erbjudas till offentligheten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?