1515
Annons
TESLA: INGET AVTAL MED HERTZ, EKONOMISKA PÅVERKAN NOLL - MUSK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla har inte skrivit något kontrakt om de 100.000 bilar som hyrbilsfirman Hertz meddelat ska köpas in, men den totala efterfrågan är ändå högre än produktionen och affären påverkar därför inte den amerikanska elbilstillverkarens ekonomi, enligt ett Twitterinlägg från vd Elon Musk.

Aktierusningen i Tesla har gått få börsbevakare förbi och på måndagen sattes nya kursrekord i New York, då elbilsbolagets värdering nådde cirka 1.200 miljarder dollar. Det innebär att Teslas värdering nu är större än samtliga övriga biltillverkare i världen.

Delar av uppgången, som summeras till nära 20 procent den senaste veckan, har hänvisats till beskedet från hyrbilsfirman Hertz som meddelade att en stor flotta – motsvarande 10 procent av Teslas årsproduktion – ska köpas in de närmaste 13 månaderna.

Men något formellt kontrakt mellan bolagen finns alltså inte, enligt vd:n, som svarade på ett hyllningsinlägg signerat en Tesla-ägarklubb från Silicon Valley under natten efter att aktien stängt 8,5 procent upp.

"Om något av detta (kursuppgången reds anm) är baserat på Hertz så vill jag understryka att inget kontrakt tecknats. Vi har ändå klart högre efterfrågan än produktion och därför kommer vi bara sälja bilar till Hertz för samma marginal som till konsumenter. Hertz-affären har noll påverkan på vår ekonomi", skriver Elon Musk.

Tidigare har det spekulerats kring hur marginalen skulle påverkas av hyrbilsfirmans storköp, givet att hyrbilsfirmornas volymorder brukar leda till att inköpspriset blir lägre.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?