1515
ONCOPEPTIDES: SEB HÖJER RIKTKURSEN TILL 210 KR (184) (NY)

(Lägger till mer text från stycke tre och uppdaterar kursinformation)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SEB Equities höjer riktkursen för Oncopeptides till 210 kronor från 184 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys efter att FDA under helgen godkänt Pepaxto (melflufen).

Riktkurshöjningen speglar enligt bankens analys huvudsakligen lägre risk för patientgrupperna med extramedullär sjukdom, där bildande och utveckling av blodceller sker utanför benmärgen som till exempel i mjälten, levern eller lymfknutorna, samt patienter med hög risk för avvikelser på struktur och funktion i celler.

I sin bedömning räknar SEB med att Pepaxto får ett genomsnittligt nettopris på 11.400 dollar per månad. Det grundar sig på en 20 procents rabatt på listpriset om 19.000 dollar. SEB bedömer i sin analys även att patienterna kommer att använda en lägre genomsnittlig dos, vilket leder fram till deras prisbedömning.

I den fortsatta forskningen uppger SEB att det är kritiskt för bolaget att få i gång studier inom indikationerna non-hodgkins lymfom (NHL) samt akut myeloisk leukemi (AML).

Den stora drivkraften för aktien bedömer SEB vara utläsningen av de övergripande resultaten för Ocean-studien med potential att visa att Pepaxto är bättre än Pomalyst/Imnovid i det andra kvartalet 2021. Vidare ser SEB bränsle för aktien vid ett villkorat godkännande även i Europa. Detta väntas kunna ske under det andra halvåret 2021 eller under det första halvåret 2022.

Oncopeptides stiger i den inledande handeln på måndagen med drygt 11 procent till 201 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?