1515
BÖRSEN: INLEDDE NED MEN VÄNDE SNABBT UPP, OMXS30 +0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagen med en nedgång enligt förhandstipsen men förtroendet återvände och listan med bolag på grönt fylldes successivt på.

Vid klockan 9.50 var Stockholmsbörsens OMXS30 upp 0,5 procent till nivån 2.179. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 3,4 miljarder kronor.

På OMXS30 var det framförallt industribolag som knep topplaceringarna. Atlas Copco vars vakuum-verksamhet har stor exponering mot halvledare steg 2 procent. På morgonen meddelade Intel att chiputvecklaren kommer att investera 20 miljarder dollar i två nya chipfabriker i delstaten Arizona. Volvo som föll 7 procent på tisdagen som en konsekvens av bristen på halvledare steg 2,2 procent.

H&M, Ericsson och Securitas återfanns i motsatt ände av storbolagslistan och var ner mellan 0,6 och 0,9 procent.

Investeringsbolaget Creades har via en riktad emission investerarat 40 miljoner kronor i investeringsbolaget Seafire. Teckningskursen uppgick till 20 kronor styck, vilket motsvarade en rabatt om 9 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. Seafires aktie steg 14 procent till drygt 25 kronor.

Diamantproducenten Lucara Diamonds har säkrat finansiering för underjordprojektet vid bolagets helägda gruva Karowe, Botswana. Nya kreditfaciliteter med fem olika institut om upp till sammanlagt 220 miljoner dollar har tecknats. Aktien svarade med att stiga 8,6 procent.

Cantargia var en av de bättre aktierna på huvudlistan med en uppgång på nära nog 10 procent efter att Kempen inlett bevakning av forskningsbolaget med en köprekommendation och en riktkurs på 60 kronor per aktie. Avsluten gjordes vid 32:90 kronor.

Även medicinteknikbolaget Bonesupport har fått en ny analytiker som bevakar bolaget i form av SEB. Bankensrekommendation är köp med riktkurs 76 kronor och aktien steg närmare 7 procent till 64:80 kronor.

Bland Lundin-sfärens bolag har Jefferies höjt sin riktkurs för Lundin Energy till 369 kronor (292) samtidig som JP Morgan sänkt sin rekommendation för Lunding Mining till jämnvikt från övervikt med riktkurs 92 kronor. Lundin Energy svarade med en uppgång på 0,7 procent medan Lundin Mining backade drygt 2 procent.

IT-bolaget Infracom har nått en överenskommelse med Empir Apply, som ägs av Empir Group, om förvärv av Advoco Communication och Frontnode. Verksamheterna bedöms under 2021 omsätta drygt 50 miljoner kronor tillsammans. Aktien steg 0,9 procent.

Gamingbolaget Starbreeze tillförordnade vd Tobias Sjögren har utsetts till ordinarie vd. Tobias Sjögren har varit tillförordnad vd sedan oktober 2020 och sedan 2019 styrelseledamot i bolaget. Marknaden handlade upp aktien 2 procent.

Heminredningsföretaget Embellence som på tisdagen gjorde debut på First North handlades till 42:70 kronor, en uppgång på 1,7 procent från teckningskursen 42 kronor.Diagram: Stockholmsbörsen OMXS30 onsdag 23 mars

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?