1515
Annons
BÖRSEN: SINCH I TÄTEN PÅ ÅTERHÄMTNING, BANKER NED, OMXS30 +1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen hade efter lunchtid på tisdagen återhämtat delar av måndagens fall, men index ligger alltjämt 3 procent under rekordstängningen för en vecka sedan. Tillväxtbolagen Sinch och Evolution fanns bland vinnarna medan bankerna tillhörde förlorarna i samband med att ränteläget sjönk.

Klockan 13.30 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 1,2 procent till nivån 2.381. Aktier för 11 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Den på sistone pressade aktien i kommunikationstjänsteföretaget Sinch steg 8,5 procent och Evolution gick upp med 4,6 procent, gynnade av positiva analytikerkommentarer. Goldman Sachs har inlett bevakning av Sinch med en köprekommendation och Citi har uppgraderat Evolution till köp.

Inom telekom kom Nokia med en prognoshöjning. Aktien var upp 1,2 procent samtidigt som sektorkollegan Ericsson stärktes 2,6 procent.

Xvivo rusade 13 procent efter att ha meddelat att bolagets hjärtteknologi var med och bevarade det grishjärta som i fredags transplanterades in i en människa.

Catena Media stärktes 3,8 procent. Bolaget uppgav att det har haft en framgångsrik start på sin onlinesportbettingverksamhet i amerikanska delstaten New York.

Truecaller tappade 3,6 procent till 83:10 kronor. Riskkapitalbolaget Balderton har sålt 4,6 miljoner aktier i Truecaller till kurs 79:25 kronor, enligt Dagens Industri.

Castellum handlades ned 5 procent. Fastighetsbolagets ordförande Rutger Arnhult har utsetts till vd och därmed ersätter Biljana Pehrsson med omedelbar verkan. Styrelsen och Biljana Pehrsson har inte nått samsyn i hur arbete med integration mellan Castellum och Kungsleden ska bedrivas, uppgav bolaget.

Bostadsbyggaren JM backade 2,8 procent. Carnegie har sänkt sin rekommendation till behåll. Bonava har däremot uppgraderats av Carnegie till köp och aktien steg 3,1 procent.

Trädgårdsprodukttillverkaren Husqvarna gick upp 1,8 procent. Kepler Cheuvreux räknar med en höjd utdelning för 2021 och ser en uppsida på 20 procent för aktien.

Lundin Golds guldproduktion uppgick till 428.514 uns guld för helåret 2021, vilket var högre än bolagets egna förväntningar. Aktien steg 4,5 procent.


Graf över OMXS30 tisdagen den 11 januari:

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera