1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP H&M, TRUECALLER OCH LAMMHULTS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp Truecaller, Lammhults och H&M, men avvakta med Boliden, Rottneros, Scandic Hotels och IAR.

De råden ger Börsveckan i sin senaste utgåva.

Truecallers lösningar möter stor efterfrågan och bolaget ligger långt före konkurrenterna. Vinsten kan dubblas fram till 2024 och en riktkurs kring 80-85 kronor från fredagens stängning på 66:90 kronor är rimlig på ett års sikt.

Lammhults har en stark balansräkning med utrymme för hög direktavkastning. Dessutom finns utrymme för förvärv, enligt Börsveckan som gillar bolaget samtidigt som värderingen lockar till köp.

Boliden har gått starkt i takt med att priset på viktiga metaller skjuter i höjden, därför finns det skäl att ta hem vinsten, enligt Börsveckan som ger rådet avvakta.

Rottneros-ledningens framgångar senaste åren imponerar men på dagens kursnivåer blir det lite för mycket spekulation, därför ger Börsveckan rådet att avvakta.

Utsikterna för hotellkedjan Scandic är osäkra och risken för bakslag är hög. Börsveckan lockas inte att köpa aktien i dagsläget.

Problemen har avlöst varandra för H&M, trots det utlovas en vändning. Rapporten förra veckan var en besvikelse, men aktien är för billig och för den långsiktige ger kursraset ett bra köptillfälle.

IAR-aktien är för dyr för ett bolag som har tillväxtproblem. Börsveckan tror att många av de förändringar som görs i bolaget kommer att bli bra, men det tarvas viss försiktighet i estimaten och rådet blir avvakta.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?