1515
APPLE: UTVECKLAR MICRO OLED-TEKNIK MED TSMC I HEMLIGT LABB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple har ingått ett partnerskap med kontraktstillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, TSMC, gällande utveckling av mycket avancerad displayteknik vid ett labb i Taiwan.

Det uppger Nikkei.

Apple planerar att utveckla micro oled-displayer, med målet att använda den nya oled-tekniken i kommande produkter för augmented reality (AR), uppger tidningens källor.

Micro oled-displayer byggs inte på glassubstrat, som i fallet med konventionella lcd-skärmar eller oled-skärmar som används i avancerade smartphones. I stället byggs displayerna direkt på halvledarplattor, vilket gör det möjligt att skapa displayer som är betydligt tunnare och förbrukar mindre energi. Det i sin tur gör dem passande för användning i till exempel bärbara AR-produkter, enligt källorna.

Projektet innebär att Apple fördjupar samarbetet med TSMC, som sedan tidigare är ensam leverantör av processorer till Iphone och även hjälper det amerikanska företaget att bygga sina egendesignade processorer för Macdatorer.

"Paneltillverkare är bra på att göra skärmar större och större, men när det gäller små och lätta produkter som AR-glasögon behövs det en väldigt liten skärm", säger en källa till Nikkei.

Projektet är ett av två som bedrivs vid Apples hemliga labb i taiwanesiska Taoyuan, ett komplex som består av flera omärkta vita byggnader utan skyltar på utsidan. Förutom micro oled-projektet arbetar Apple vid anläggningen även på micro led-teknik, enligt Nikkei. Alla som arbetar med projekten måste underteckna kontrakt om strikt tystnadsplikt, kontrakt som till och med förbjuder de anställda att träffa vänner och bekanta som arbetar inom techindustrin.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?