Annons
Wärtsilä: När kommer marginalerna att förbättras ordentligt?
På grund av starka order under tredje kvartalet ökar vi vår prognos för försöäljningen, men eftersom den mesta av ökningen är energilagring med låg marginal minskar vi marginalerna, vilket gör att vinst per aktie sjunker med 8-9 procent under 2022-2023. Vi upprepar rekommendationen Behåll och sänker riktkursen till 7,75 EUR (8,50).


Den nuvarande aktiekursen återspeglar främst kassaflödesmodell-värdet av tjänsteverksamheten, vilket innebär att utrustningssidan värderas till noll eller negativt. Med detta sagt, inför en hotande cyklisk nedgång, tror vi att det fortfarande finns en nedåtgående trend vad gäller konsensus, vilket motiverar den nuvarande låga värderingen, och för tillfället upprepar vi vår Behåll-rekommendation. Prognoserna har sänkts och vår riktkurs justeras ned till 7,75 EUR (8,50).


Viktiga resultat

Orderingången för energilager accelererade ytterligare till en bra prisnivå.


Prognosöversyn

Vi förväntar oss att order och försäljning av tjänster kommer att förbli motståndskraftiga efter återhämtningen av pandemin, i likhet med vad vi såg under finanskrisen 2008-10.


Koncernmarginalen kommer därmed att ligga på cirka 9 procent, vilket är en ökning från pandemins bottennotering på 6 procent, men under den historiska och målsatta nivån på 12 procent.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera