1515
SKANSKA: SKÄRPER MÅL OM MINSKADE KOLDIOXIDUTSLÄPP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggbolaget Skanskas nya klimatmål är att minska bolagets egna koldioxidutsläpp med 70 procent till 2030 från basåret 2015. Det tidigare målet var 50 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdateringen av målet är en konsekvens av behovet att kraftigt öka tempot mot ett klimatneutralt samhälle, samt att Skanska redan genom målmedvetet arbete har minskat koldioxidutsläppen i den egna verksamheten med 40 procent jämfört med basåret 2015, skriver bolaget.

Målet om klimatneutralitet till 2045 kvarstår.

För projekt utvecklade av Skanska är målet att minska utsläppen i värdekedjan med 50 procent till 2030, jämfört med 2020.

"Höstens rapport från IPCC talar sitt tydliga språk. Samhället måste ta ytterligare krafttag för att drastiskt minska koldioxidutsläppen. Målmedvetet arbete på samtliga marknader har nu visat att vi mycket framgångsrikt kunnat arbeta mot klimatneutralitet i hela värdekedjan till 2045. Nu ökar vi tempot genom att skärpa delmålet. Genom att erbjuda klimatsmarta lösningar hjälper vi våra kunder att uppfylla sina klimatmål. Arbetet med att minimera våra utsläpp av växthusgaser går hand i hand med ökad effektivitet, ett bättre resursutnyttjande och lägre kostnader, samt att möta våra kunders behov", säger Skanskas vd Anders Danielsson i en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?