1515
Annons
BÖRSEN: RUSNING I CASE, STORSKOGEN VÄXER VIDARE, OMXS30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades kring oförändrade nivåer efter lunchtid på torsdagen under sin avslutande handelsdag på det starka börsåret 2021 där index har stigit närmare 30 procent.

Klockan 13.25 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 för dagen oförändrat vid nivån 2.419. Aktier för 5,2 miljarder hade då bytt ägare på Stockholmsbörsen. På de ledande Europabörserna var indexen försiktigt upp.

Bland storbolagen var livekasinobolaget Evolution högst omsatt och steg 1,4 procent. Hittills i år är aktien upp 50 procent, trots den ifrågasättande rapporteringen kring bolagets verksamhet som fick aktien att sjunka i höstas. Svagare gick det för några industriföretag som backade drygt en halv procent på torsdagen efter att ha gått starkt kring jul.

Precise Biometrics fortsatte upp, med 34 procent. I onsdags rusade aktien 71 procent efter besked om sina första kommersiella licensavtal inom fordonsindustrin för att tillhandahålla fingeravtrycksteknologi.

En annan rusning kom i fondbolaget Case Group som klättrade 25 procent till 49 kronor. Aktien har gått starkt de senaste dagarna, något som Dagens Industri uppmärksammade i en artikel.

Storskogen växte ytterligare 2,5 procent. Investmentbolaget har förvärvat norska Nimbusgruppen verksamt inom fibernätverk. När affären meddelades ryckte det lite uppåt i båtföretaget Nimbus Groups aktie, men det rör sig alltså om två olika företag.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Volvo Cars till behåll med något nedjusterad riktkurs vid 80 kronor. Analytikernas genomsnittliga vinstestimat för Volvo Cars ser ut att vara "optimistiskt", anser DNB Markets som ligger 5-17 procent under konsensus för väntat rörelseresultat för åren 2022 till 2025. Aktien tappade 2,1 procent till 77:42 kronor.

Episurf Medical steg 9 procent efter ett meddelande om att bolaget inom kort ska inlämna en FDA-ansökan för ett av bolagets knäimplantat.

Vibrosense Dynamics har tecknat ett avtal med Genertec Universal Medical Group, Umcare, för att ansöka om registrering av Vibrosense Meter II på den kinesiska marknaden. Umcare gör bedömningen att det finns goda möjligheter att få ett Kina-godkännande inom 12-18 månader. Aktien föll med 19 procent.

Xavi Solutionnode, som investerar i informationsteknologi, har utsett Nicklas Raask till ny vd från och med den 1 januari 2022. Styrelsen har vidare fastställt nya finansiella mål. Aktien avancerade 1 procent.

Irisity har fått en USA-order med ett uppskattat initialt ordervärde om 0,65 miljoner dollar. Aktien steg 1,5 procent.

Om man tittar på börsåret som har helhet har Hexatronic, systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar, märkt ut sig med en uppgång på över 550 procent medan forskningsbolaget Oncopeptides däremot har tappat över 95 procent av sitt marknadsvärde.


Graf: OMXS30 torsdagen den 30 december

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?