1515
TESLA: KINAPRODUKTION STOPPAD I FYRA DAGAR PGA CHIPBRIST - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas produktion i fabriken i Kina stannade i ungefär fyra dagar i augusti på grund av brist på insatsvaran chip, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Delar av produktionslinjen stor stilla under perioden, vilket ledde till att det inte gick att färdigställa några bilar i fabriken då det saknades tillgång på elektroniska kontrollenheter.

Leverantörskedjan av chip nödvändiga för kontrollenheter – även kallade halvledare – har varit hårt ansträngd sedan bilindustrin startade upp verksamheterna igen efter pandemin.

Teslas försäljning i Kina försvagades md 6,4 procent i juli, den senaste månaden Kinas passagerarbilsförbund har publicerat siffror för. Preliminära data indikerar dock att försäljningen har fallit med 13 procent i augusti, enligt Bloomberg News.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?