1515
NEW YORK: TERMINER TREVAR MOT PLUSÖPPNING, KPI SÄNKTE 10-ÅRING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för USA:s börser indikerade en ny dag av uppgångar med en halvtimme kvar till öppning på onsdagen, efter en stark rekyl för techaktier på tisdagen. KPI-utfall levererade ingen överraskning och den senaste tidens uppgång i tioårsräntan dämpades några baspunkter.

Marknadsrörelserna var klart mildare i onsdagens terminshandel än på tisdagen, med breda S&P500 upp 0,3 procent och techindexet Nasdaq Composite upp 0,5 procent. Dow Jones industriindex termin steg också den med 0,5 procent.

På nyhetsagendan var det ett par bolag som utmärkte sig, bland annat techbolaget Apple, vars Iphone-försäljning av senaste modelluppsättning tycks gå trögare än väntat. Apple har skruvat ned beställningarna för det första halvåret med 20 procent hos leverantörer på grund av bristande intresse hos konsumenterna för den minsta modellen av senaste Iphone 12, enligt Nikkei Asian Review. Aktien handlades ned med 1 procent i förhandeln.

General Electric, bekräftade under dagen affären med irländska Aercap i fråga om flygplansleasingverksamhet. Affären, där GE Capital Aviation Services fusioneras med Aercap, fick det amerikanska konglomeratets aktie att lyfta med 2 procent i förhandeln.

Läkemedelsbolagen Pfizer och Biontech, som gemensamt utvecklat ett covid-19-vaccin, har enats med EU om ett avtal för att förse blockets mest akuta smitthärdar med ytterligare 4 miljoner doser innan månadens slut. Pfizers aktie handlades i princip oförändrad i förhandeln medan Biontech steg med omkring 4 procent.

Sektorkollegan Eli Lilly har i sin tur meddelat att en kombinationsterapi innehållande bolagets antikroppar mot covid-19 reducerar risken för sjukhusinläggning och död med 87 procent, något som framgått av slutfasstudier. Aktien avancerade 1 procent.

Gamestops aktie fortsatte upp med tvåsiffrigt procentuell rusning i förhandeln, vilket ökade på den fem dagar långa sviten av uppvärdering. Även flera andra aktier som varit föremål för nätforumsinitierade köp på sistone, som AMC Entertainment och Koss, handlades upp med runt 10 procent.

En annan aktie som drog rubriker under tisdagens rekyl för tillväxtaktier var Tesla, som steg med 20 procent och därmed raderade de föregående fem dagarnas nedgång. Aktien handlades upp med omkring 2 procent i förhandeln, till kurser runt 686 dollar, 25 procent under toppnivåerna från i januari.

Gamingbolaget Roblox, som tillhandahåller en plattform för barnspel, genomför på onsdagen en direktnotering med ingångsvärdering på runt 30 miljarder dollar och indikerad aktiekurs 45 dollar.

På makrokalendern stod alltså statistikmyndigheten för konsumentprisindex för februari. Inflationen ökade med 0,4 procent i fabruari, efter att ha gått upp med 0,3 procent i januari. Detta var i linje med förhandsförväntningarna, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,7 procent. Den tioåriga räntan handlades ned med ett par baspunkter på inflationssiffran, och stod med 30 minuter kvar till börsöppning på nivån 1,56 procent.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,48%
Terminen för S&P 500 +0,31%
Terminen för Nasdaq 100 +0,48%
2-åriga USA-räntan +0,0060 till 0,1667%
10-åriga USA-räntan +0,0244 till 1,5560%
Olja, US WTI +1,00% till 64:65 dollar/fat
Olja, Brent +0,90% till 68:13 dollar/fat
EUR/USD +0,0000 till 1:1901

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?