1515
MOBILTELEFONER: IPHONE TILLBAKA SOM MEST SÅLDA LUR - GARTNER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple är tillbaka på förstaplatsen vad gäller mobiltelefonförsäljning efter fem år, enligt analysfirman Gartners senaste rapport över de globala tillverkarnas kvartalsförsäljning.

Rapporten redogör för att Apple sålde nära 80 miljoner telefoner de avslutande tre månaderna av 2020, efter en framgångsrik lansering av nya Iphone 12. Således har Samsung nu petats från tronen.

Huawei har rasat i listan, med försäljningsminskning om 41 procent i det avslutande fjolårskvartalet. Sedan de amerikanska sanktionerna mot bolaget börjat bita och telefonernas tillgång till Googles operativsystem skurits av har nu de båda kinesiska rivalerna Xiaomi och Oppo tagit sig förbi.

Det är första gången sedan 2013, då Blackberry och Sony fortfarande fanns med i täten, som Huawei inte längre är topp 4 i världen under ett enskilt kvartal.

Gartner spår att den positiva Apple-trenden kommer fortsätta in i 2021, givet att den nya telefonen Iphone 12 är den första med 5G-kapacitet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?