1515
Annons
NORGE: BOPRISER SJÖNK 0,2% I JUNI JMFÖRT MED I MAJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna sjönk 0,2 procent i juni jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en uppgång på 0,2 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna i Norge utvecklade sig måttligt i juni, något som är normalt for månaden. Som det ser ut nu nåddes toppen för bostadspriserna i mars efter den starka uppgången från och med sommaren 2020", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

Jämfört med i juni 2020 steg bostadspriserna 10,1 procent.

"När Norges Bank nu tydligt har varslat om en första räntehöjning i september väntar vi oss en måttlig utveckling i bostadspriserna framöver", säger Henning Lauridsen.

De snabbt stigande bostadspriserna i Norges under pandemin har blivit en allt viktigare faktor för Norges Bank, som signalerat att de kommer att börja höja styrräntan igen under det andra halvåret i år. De senaste månaderna har det dock varit en lite lugnare utveckling på bostadsmarknaden, framför allt i Oslo.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?