BUFAB: SPÅR BETYDANDE NEG CORNAEFFEKT MINST RESTEN AV MAJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bufabs organiska försäljningstillväxt i april var omkring -30 procent, vilket är i linje med uppdateringen som gavs i samband med rapporten för det första kvartalet. Bufab räknar med en betydande negativ påverkan på försäljning och orderingång åtminstone under resten av maj.

Det framgår av ett pressmeddelande med en uppdatering från bolaget om coronapandemins effekter.

Inklusive valutaeffekter och Bufabs senaste förvärv så var total försäljningstillväxt omkring -20 procent i april.

"Mot slutet av april såg vi vissa positiva signaler. Dels återhämtade sig efterfrågan något i vissa geografier, dels meddelade flera kunder att de avser att återuppta verksamheten under maj. Å andra sidan förblir själva pandemins utveckling liksom framtida myndighetsåtgärder omöjliga att förutsäga", skriver Bufab.

Alla påverkade dotterbolag har implementerad olika former av korttidsarbete beroende på regelverket i respektive land. I april minskade antalet betalda arbetstimmar i samma omfattning som försäljningen.

"Vår ambition är att lyckas med detta också under resten av det andra kvartalet", skriver Jörgen Rosengren, vd för Bufab.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?