1515
Annons
BÖRSEN: POSITIV INLEDNING PÅ VECKOAVSLUTNING I KORTEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fredagshandeln ser ut att inledas i positivt territorium efter en vecka som så här långt summerar till en uppgång för Stockholmsbörsen.

Vid 8.30-tiden noterades terminerna för tyska DAX och franska CAC40 upp omkring 0,3 procent. Enligt IG Markets förhandel indikerades en liknande utveckling i den svenska öppningshandeln.

På andra sidan Atlanten slutade gårdagen med en nedgång för Dow Jones men med uppgång för Nasdaq och S&P 500 där den senare stärktes 0,3 procent efter Stockholmsbörsens stängning. Asienbörserna var överlag upp med undantag för tech-tunga Hang Seng-indexet i Hongkong. På ränte- och valutamarknaden har rörelserna varit små medan oljepriset rört sig uppåt.

Fastighetsbolaget SBB gör en riktad nyemission på 508 miljoner kronor till Gösta Welandson med närstående och Wallenstam. Teckningskursen uppgår till 70 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie om cirka 4 procent jämfört med aktiens stängningskurs på torsdagen. På torsdagen köpte SBB 35 procent av aktierna i Amasten där Gösta Welandson och ICA-handlarnas förbund stod som säljare av aktier motsvarande 258 miljoner kronor.

Bland rapportbolagen noterades främst mindre bolag.

Solenergiföretaget Azelio redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2021 på -92 miljoner kronor (-50). Rörelseresultatet landade på ungefär samma nivå. Pandemin och den rådande komponentbristen försenar bolagets expansionsplaner, enligt vd Jonas Eklind.

Fractals omsättningen föll till 85,1 miljoner kronor (183) för Fractal i det tredje kvartalet. PC- och gaminghårdvarubolaget påverkades negativt av leverans- och komponentstörningar. Dessutom var jämförelsekvartalet tufft.

First North-bolaget Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, hade en intäktsökning på 17 procent i det tredje kvartalet. Att kunder fortsatt kompensera för den låga aktiviteten under pandemin antas ligga bakom tillväxten, skriver vd:n som tror på fortsatt goda möjligheter för fortsatt tillväxt och stabil lönsamhet.

God lönsamhet hittills i år gör att direktförsäljningsbolaget Zinzino i rapporten för det tredje kvartalet höjer prognosen för ebitda-marginalen för helåret med ytterligare en procentenhet till 9-12 procent.

Klädmärket Björn Borgs nettoomsättning steg med 6,8 procent i det tredje kvartalet och uppgången förklaras till största del av en positiv trend och stark tillväxt online, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Gruvprospekteringsbolaget Copperstone Resources redovisar ett nettoresultat om -3,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-7,2). Kassaflödet under perioden uppgick till -15,5 miljoner kronor (-6,6). Likvida medel vid periodens slut uppgick till 170 miljoner kronor (12,7).

Ett antal analytiker har reviderat sina rekommendationer. Däribland Citi Investment Research som höjer riktkursen för tv- och streamingbolaget Nent till 720 kronor från 600 kronor. Rekommendationen köp upprepas. SEB Equities är av annan åsikt och har sänkt sin rekommendation till behåll från köp med riktkurs 500 (540). Aktien stängde på 497 kronor föregående handelsdag.

JP Morgan har inlett bevakning av Truecaller, som har en tjänst för att identifiera samtal och blockera oönskade samtal, med rekommendationen övervikt och riktkurs 135 kronor. Även Citi har inlett bevakning men med neutral rekommendation och riktkurs 117 kronor. Torsdagens stängningskurs var 108 kronor. De båda bankerna var rådgivare i samband med Truecallers börsnotering i oktober.

På affärsfronten har installationsbolaget Bravida vunnit ett kontrakt på ett sjukhus i Nordmøre och Romsdal i Norge till ett ordervärde av omkring 140 miljoner norska kronor. Sektorkollegan Eltel har å sin sida tecknat två avtal i Finland till ett värde av cirka 22 miljoner euro, medan vindkraftsbolaget OX2 ska sälja och bygga vindpark i Finland för omkring 650 miljoner euro, eller cirka 6,5 miljarder kronor, inklusive avtal om teknisk och kommersiell förvaltning.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?