1515
XSPRAY: MEDDELAR PREL RESULTAT FRÅN STUDIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xspray Pharma meddelar preliminära resultat från två bioekvivalensstudier på fastande respektive icke fastande friska frivilliga som genomförts med en något justerad tablettformulering av den generiska produktkandidaten Hynap-Dasa "B".

I studien på icke fastande uppnåddes bioekvivalens jämfört med Sprycel®, medan studien på fastande visade en sänkt absorptionsnivå, effekten är inte tillräcklig för att uppnå bioekvivalens.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bioekvivalensstudier med en mer modifierad version av

Hynap-Dasa, formulering "C", beräknas starta under andra kvartalet med preliminära resultat under det tredje kvartalet 2021, enligt bolaget.

Bolaget har tre aktuella Hynap-Dasa tablettformuleringar och bioekvivalensstudier där Hynap-Dasa "A" är första formuleringen där resultat kommunicerades under 2020 samt i januari 2021.

Hynap-Dasa "B" är mindre modifierad tablettformulering vilken nu har testats, samt Hynap-Dasa "C" som är en större modifiering av tablettformuleringen där bioekvivalensstudier planeras starta under andra kvartalet.

"Med den här tablettformuleringen, Hynap-Dasa "B", har vi lyckats sänka absorptionen jämfört med den tidigare formuleringen men inte tillräckligt för att uppnå bioekvivalens för den fastande gruppen/…/ Nästa studie kommer att genomföras med Hynap-Dasa "C", som uppvisat positiva resultat i laboratorietester", skriver Per Andersson, VD för Xspray Pharma.

Bioekvivalensstudierna genomfördes med tablettformuleringen Hynap-Dasa "B". Resultatet visar att formuleringen sänker absorptionen jämfört med "A" men att formell bioekvivalens i studien med fastande försökspersoner inte uppnåddes.

Det var stor variation i upptaget av dasatinib i gruppen som erhöll Sprycel®, där också flera försökspersoner hade låg absorption av dasatinib. Hynap-Dasa "B" visar ett jämnare upptag och inga försökspersoner uppvisade låg absorption. För försökspersoner som intagit mat uppnåddes bioekvivalens med god marginal.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?