1515
KAROLINSKA DEVELOPMENT: APREA NÅDDE EJ PRIMÄRMÅL I FAS 3 (NY)

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics meddelar att kandidaten eprenetapopt i fas 3 inte nådde primärmåttet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fas 3-studien utvärderar säkerhet och effekten av eprenetapopt i kombination med azacitidine, jämfört med enbart azacitidine, vid behandling av TP53-mutant myelodysplastiskt syndrom (MDS). Primärmålet handlade om en nivå av remissionsgrad, eller så kallat CR-mått, och här vad det ingen statistiskt säkerställd skillnad mellan eprenetapopt i kombination med azacitidine och enbart azacitidine.

I den senaste delårsrapporten från Karolinska Development, som publicerades den 11 november, uppgav bolaget att det indirekt har cirka 9,5 procent av det totala antalet utestående aktier i Aprea. Aprea har ett marknadsvärde om cirka en halv miljard dollar. Aprea-aktien handelsstoppades kort under måndagen, inför beskedet om ovan nämnda fas 3-besked. Handelsstoppet hävdes en halvtimme senare och aktien var i förhandeln ned 72 procent vid 14.30-tiden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?