1515
Annons
NEW YORK: TERMINER I SIDLED, TUNGT FALL VÄNTAS FÖR NORDSTROM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminsrörelserna var ytterst små inför starten på onsdagens handel på USA-börserna. Detta efter en tisdag som präglades av fortsatta uppgångar och rekordnoteringar.

Klockan 14.45 var terminerna för Dow Jones industriindex, Nasdaq 100 och S&P 500 samtliga oförändrade.

På tisdagskvällen avslutades New York-handeln med uppgångar och S&P 500 stängde 0,2 procent högre, efter att under handelssessionen åter ha nått nya rekordnivåer.

Börserna i Europa har under onsdagen utvecklats blandat, med små uppgångar för franska CAC 40 och brittiska FTSE 100 samt en liten nedgång för tyska DAX. Asienbörserna handlades under onsdagsmorgonen mixat.

Sett till enskilda aktier föll varuhuskedjan Nordstrom brant inför öppningen: minus 12 procent. Försäljningen i det senaste kvartalet kom in under de nivåer som rådde före pandemin, och då hjälpte det inte att resultatet överträffade analytikernas förväntningar.

Johnson & Johnson steg lätt i förhandeln. Bolaget har uppgett att en studie visat fördelar med en så kallad boosterdos vaccin mot covid-19. En sådan dos ökade enligt Johnson & Johnson kraftigt nivån antikroppar i studien.

Sportutrustningshandlaren Dick's Sporting Goods lyfte 14 procent inför öppning efter att med marginal ha överträffat analytikernas förväntningar med sin kvartalrapport. Bolaget höjde även sin utdelning och gör dessutom en extra utdelning.

Klädkedjan Urban Outfitters redovisade ett högre resultat än förväntat för det gångna kvartalet och även intäkterna var bättre än väntat. Kedjan gynnades av en kraftig ökning av onlineförsäljningen jämfört med de nivåer som rådde före pandemin, men har samtidigt drabbats av problem i leveranskedjan. Aktien tappade 4,5 procent i förhandeln.

Sopptillverkaren Campbell Soup sjönk en dryg procent i förhandeln. Bolagets aktie har sänkts till neutral från tidigare övervikt av Piper Sandler, med stigande råvarukostnader som en av motiveringarna.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,02%
Terminen för S&P 500 +0,03%
Terminen för Nasdaq 100 +0,04%
2-åriga USA-räntan -0,0079 till 0,2445%
10-åriga USA-räntan +0,0017 till 1,2969%
Olja, US WTI +0,73% till 68:03 dollar/fat
Olja, Brent +0,90% till 71:69 dollar/fat
EUR/USD -0,0024 till 1:1732

Källa: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera