1515
Annons
BÖRSEN: VÄNDE UPP EFTER AVVAKTANDE ÖPPNING, OMXS30 +0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagen något lägre men humöret förbättrades successivt under förmiddagen. Högst upp i storbolagsindex steg Evolution och Sinch.

Vid klockan 12.05 var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,5 procent till 2.262. Aktier för 7,2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen i sin helhet.

Den tioåriga USA-räntan retirerade något inför eftermiddagens inflationssiffror och kvällens protokoll från senaste Fed-mötet. Tillväxtbolagen Sinch och Evolution gynnades och var upp 4,5 respektive 2,8 procent.

Autoliv gick mot strömmen i andra änden av listan och förlorade 1,5 procent. Bankerna fanns också på den nedre halvan av indexet med nedgångar på omkring procenten för Handelsbanken och SEB.

Debutanten Haypp Group, en onlinebaserad återförsäljare inom snus och tobaksfritt snus, handlades vid 66:60 kronor, jämfört med kursen i erbjudandet som var 66 kronor.

Elbilsladdarbolaget CTEK, som stigit 128 procent från teckningskursen sedan premiären i slutet av september, var bästa bolag på huvudlistan med en uppgång på 10 procent utan synbara förklaringar i nyhetsflödet.

SVT rapporterade på tisdagskvällen att fraktbolaget som skulle leverera Aegirbios covidtester till Asien och övriga världen ska ha sagt upp avtalet. Bakgrunden uppges vara avslöjanden i SVT:s granskning av affärerna kring Aegirbios mångmiljonorder. Köparna lät sig inte avskräckas och handlade upp aktien 7,6 procent. Aktien har dock rasat med 85 procent under den senaste månaden.

Investmentbolaget Creades har kommit med rapport där resultat efter skatt landade på 1.018 miljoner kronor (1.113) för det tredje kvartalet. Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 86 kronor. Aktien handlades upp 7,4 procent till 107:15 kronor.

Teknikkoncernen Sdiptech har förvärvat 85 procent av aktierna i Certus Technologies med en omsättning på 19 miljoner euro. Sdiptech-aktien syntes upp upp 6,5 procent.

Forskningsbolaget Xspray Pharma föll 45 procent efter att ha meddelat att bolaget väljer att helt fokusera på produkten Dasynoc och avslutar utvecklingen av den generiska versionen av dasatinib.

Medicinteknikbolaget Chordate Medical har fattat strategiskt beslut att inleda en förstudie om att ansöka hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA om marknadstillstånd för K.O.S-behandlingen för kronisk migrän. Aktien steg 9,4 procent.

Finansinspektionen ska undersöka om läkemedelsföretaget Abliva följt regelverken för redovisning i sin års- och koncernredovisning för år 2020. Marknaden oroades av beskedet och aktien föll 7,8 procent.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Oncopeptides till köp från behåll med riktkurs är 54 kronor. Aktien var upp 2,2 procent.


OMXS30 onsdagen den 13 oktober 2021

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?