FAST RETAILING: VILL FÖRDUBBLA BUTIKSEXPANSION I ASIEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Uniqlos ägare Fast Retailing vill skynda på bolagets expansion i Asien genom att öppna fler fysiska butiker. Målet är att öppna 100 nya butiker om året, att jämföra med dagens takt om 40 till 50 butiker per år.

Det sade Fast Retailings vd Tadashi Yanai till journalister på torsdagen efter bolagets delårsrapport, enligt Nikkei.

"Asien är och förblir världens tillväxtcentrum. /…/ Vi kommer att accelerera vår expansion i regionen", sade han.

Tadashi Yanai sade dock också att onlinehandel kommer att vara en nyckel till fortsatt tillväxt. I syfte att stärka e-handeln håller bolaget på att skapa automatiserade lager på flera håll i världen.

Fast Retailing-vd:n berörde ämnet politiska konflikter som han anser har gjort affärsklimatet svårare, men ville inte kommentera den kontroversiella frågan om användning av bomull producerad i den kinesiska provinsen Xinjiang – området ifrån vilket H&M i fjol slutade köpa bomull. Fast Retailing skickade i augusti i fjol ut ett pressmeddelande om att inga Uniqlo-produkter tillverkas i Xinjiang, och att inga Uniqlopartners köper från fabriker i regionen.

Enligt Tadashi Yanai övervakar bolaget noga de fabriker det gör affärer med, men ville inte kommentera mer än så. "Vi vill förbli politiskt neutrala", sade han på torsdagen.

Fast Retailing har på senare tid även dragits in i den pågående konflikten i Myanmar, där två fabriker tillhörande underleverantörer stacks i brand i förra månaden. Tadashi Yanai räknar dock med att svårigheterna i landet endast kommer att få marginell påverkan på bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?