1515
IPO: STORSKOGEN AVSER NOTERA AKTIER PÅ STOCKHOLMSBÖRSEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Storskogen avser under fjärde kvartalet notera sina aktier på Stockholmsbörsen och väntas inför noteringen göra en nyemission om minst 6 miljarder kronor. Befintliga ägare väntas också sälja befintliga b-aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har inför erbjudandets lansering fått teckningsförbindelser från AMF, Cliens Kapitalförvaltning, Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Odin Fonder, Swedbank Robur Fonder och Spiltan om totalt 7,25 miljarder kronor till ett pris om 38:50 kronor per aktie, motsvarande en värdering om 56,4 miljarder kronor före kapitaltillskott.

Storskogen är ett investeringsbolag som grundades 2012 och som förvärvar och äger små och medelstora företag med en "evig ägarhorisont". Koncernbolagen är uppdelade i tre affärsområden - Tjänster, Handel och Industri - med ambition om att på sikt generera ett sammanlagt årligt ebita-resultat på mer än 15 miljarder kronor.

Helåret 2020 omsatte bolaget 6,7 miljarder kronor med ett ebita-resultat om 605 miljoner kronor. De senaste två åren har omsättningen i genomsnitt ökat med 65 procent per år och det justerade ebita-resultatet med 68 procent per år.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?