Annons
NEW YORK: INLEDER VECKAN MED SMÅ RÖRELSER, S&P 500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsveckan i USA inleddes med små rörelser på båda sidorna av nollstrecket. Veckan bjuder på både ett räntebesked från Fed och sedan BNP-siffror för landet, samtidigt som flera stora teknikbolag ska bekänna färg.

Vid 16-tiden var Dow Jones upp 0,3 procent till 32.005 medan Nasdaqs kompositindex sjönk 0,2 procent till 11.815. Det breda S&P 500 steg 0,2 procent till 3.969.

Den amerikanska centralbanken Fed inleder sitt möte på tisdagen och på onsdagen kommer räntebeskedet. Väntat är en höjning på 75 punkter, vilket skulle ta Fed fundsräntan till 2,25–2,50 procent. Det finns däremot spekulationer om en höjning på en hel procentenhet.

Under veckan kommer det även BNP-siffror från USA för det andra kvartalet och ett flertal kvartalsrapporter från landets teknikjättar. Bland rapportbolagen finns Apple, Alphabet, Amazon och Microsoft.

Amerikanska statspappersräntor steg med tioåringen upp 5 punkter och tvååringen 3 punkter.

På bolagsfronten föll gruvbolaget Newmont 8,5 procent sedan kvartalssiffrorna kom in lägre än väntat. Resultatet sjönk närmare 41 procent jämfört i fjol. Ett lägre guldpris var en av faktorerna till de svagare siffrorna.

Den USA-noterade kinesiska e-handlaren JD.com steg i stället 1,7 procent. Storbanken Morgan Stanley har kommenterat positivt om e-handlaren och spår att en starkare intäktstillväxt kan anas i kvartalsrapporten som publiceras i augusti.

Vidare var Tesla ned 0,3 procent. Elbilstillverkaren har, enligt en så kallad 10-Q-rapport, gjort en nedskrivning på 170 miljoner dollar relaterad till det bokförda värdet av bolagets innehav i bitcoin under det första halvåret. Samtidigt uppvisade bolaget en vinst på 64 miljoner dollar från försäljning av bitcoin under samma period.

Squarespace, vars tjänst låter användare bygga samt driva hemsidor, kunde uppvisa en bättre vinst än väntat, men prognosen för helåret 2022 gjorde marknaden besviken. Aktien föll 2,7 procent.

United Airlines sjönk 1,1 procent. Susquehanna har nedgraderat aktien till neutral med motiveringen att analyshuset tror att det blir värre innan det blir bättre. Banken tror att estimaten är för höga och att en potentiell avmattning i ekonomin sätter ytterligare press. Även andra flygaktier noterades lägre: Delta Air Lines och Southwest Airlines backade båda runt 0,4 procent.

Graf: S&P 500 måndagen den 25 juli

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera