1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 9 MARS

CORONASTRATEGIN. Sverige har klarat sig bra i jämförelse med andra europeiska länder, både när det gäller överdödlighet och samhällsekonomin, och därför är det oroande att regeringen ökar restriktionerna utan att i tid ge tillräckligt stöd åt företag och anställda, enligt nationalekonomerna Lars Persson och Fredrik Sjöholm. (DN Debatt)


OROLIG HANDEL. Från och med torsdag har regeringen möjlighet att stänga ner exempelvis butiker, gym och sportanläggningar, men ännu finns inget stöd som kan betalas ut direkt. Detta oroar Matts Hedenström, Svensk Handel. (SvD)


URSULA RYTER IFRÅN. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är trött på att få skulden för försenat vaccin och säger att kommissionen "inte är Astra Zenecas logistikavdelning". (SvD)

BOPRISER. Fyra experter på bostadspriser lyfter bland annat fram att det blivit allt svårare för förstagångsköpare att ta sig in på bostadsmarknaden, att pandemin har förstärkt klyftorna och att prisuppgången inte kommer att hålla i sig. (DN)


NY CHANS. BRA Flyg stannar på Bromma flygplats, som därmed kan undgå stängning. (DI)


I BJÖRNMARKNAD. Småspararfavoriterna i tekniksektorn fortsätter att utvecklas svagt på Stockholmsbörsen, men analytiker menar att botten snart är nått. (DI)


KÖP I DIKTATUR. Nordea investerar i belarusiska statsobligationer trots att EU inte erkänner Belarus president. (DI)


SUGET VÄXER. Marknaden för trävaror blir allt starkare och Danske Banks expert spår en "fantastisk framtid" för trävaruproducenterna. (DI)


HACKARATTACK. En cyberattack mot it-jätten Microsofts mejltjänst har spritt sig över hela världen. (DI)


PÅ JAKT. Norska Aeternum Capital, uppbackat med kapital från den norska redarkungen John Fredriksen, har seglat upp som storägare i de svenska börsbolagen Itab och AQ Group. Fortsättning lär följa, enligt DI. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?