1515
TECH: SEKTORN KAN STIGA 7-10% TILL ÅRSSKIFTET – WEDBUSH (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter Feds duvaktiga uttalande i Jackson Hole har det amerikanska finanshuset Wedbush rekommenderat dess klienter att det är bäst att äga teknikaktier under de sista månaderna av året.

Det rapporterar CNBC.

Wedbush förväntar sig att tekniksektorn kommer att lyfta 7—10 procent till årsskiftet och att vissa aktier kommer att överträffa den utvecklingen, däribland Apple och Docusign.

"Rädslan för en mer hökaktig Fed och snart stigande räntor har varit ett kvardröjande orosmoln /…/ som har hotat att pausa det pågående teknik- och marknadsrallyt enligt oss", menar analytikern hos Wedbush.

"Vår positiva syn på teknikaktier under åren är baserad på vår fleråriga tes om att den digitala transformationen över konsument- och bolagsekosystemet fortfarande är i början av att spela ut i vad vi karakteriserar som en marknadsmöjlighet på 2.000 miljarder dollar för nästa årtionde", heter det.

Wedbush tror även att spenderande på molntjänster och cybersäkerhet kommer att rusa framöver.

"Vi noterar viktigt att endast 40 procent av arbetsbördan är på molnet, vilket är prognosticerat att stiga till 70 procent till 2025. Samtidigt växer cybersäkerhetshot varje dag", poängterar Wedbush.

Bland teknikaktierna är Apple Wedbushs första val. Andra favoritaktier är redan nämnda Docusign tillsammans med Microsoft, Nice, Pegasystems, Palo Alto Networks, Cyberark Software och Zscaler.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?