1515
OBDUCAT: HENRI BERGSTRAND FÖRESLÅS BLI NY ORDFÖRANDE (NY)

(Tillägg: femte-åttonde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Valberedningen i NGM-noterade Obducat föreslår att Henri Bergstrand väljs till ny styrelseordförande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Henri Bergstrand är en av Obducats två grundare och har tidigare varit arbetande styrelseordförande i Obducat, senast under åren 2004-2016.

Dessutom föreslås nyval till styrelsen av Magnus Breidne, Lars Montelius, Håkan Petersson och Björn Segerblom.

Magnus Breidne var styrelseledamot i Obducat 2018-2020. Bland tidigare befattningar har han varit anställd på Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, 2011-2019, senast ansvarig för IVA:s internationella verksamhet.

Lars Montelius har också varit ledamot i Obducats styrelse tidigare, åren 1999-2014, och är generaldirektör för INL, the International Iberian Nanotechnology Laboratory.

Håkan Petersson har arbetat med utveckling av elektronikprodukter som mekanikingenjör i 25 år, framgår av valberedningens styrelseförslag. De senaste sju åren har han arbetat som konsult på Sigma Connectivity.

Björn Segerblom var styrelseledamot i Obducat 2016 samt också styrelseordförande 2017. Han har lång erfarenhet från ledande befattningar i SGS Societe General de Surveillance, Nordstjernan, Nitro Nobel Group och Bofors Nobel, skriver Obducat.

Omval föreslås av Henri Bergstrand, Jarl Hjärre samt av Patrik Lundström, som är nuvarande arbetande styrelseordförande och koncernchef.

Årsstämman hålls den 1 juni.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?