Annons
MILLICOM: OPERATIVA OCH FINANSIELLA RESULTAT FÖRE PLAN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Millicom fick en stark start på 2022, med operativa och finansiella resultat som ligger före bolagets planer.

Det skriver Millicoms vd Mauricio Ramos i rapporten för det första kvartalet.

"Baserat på den utbredda karaktären i vår solida utveckling under första kvartalet, är jag säker på att 2022 kommer att bli ett enastående år för Millicom, som nu är helt fokuserat på den latinamerikanska regionen", skriver han.

Mobilverksamheten utvecklades väl, speciellt i Colombia, och B2B visade en stark utveckling, enligt Mauricio Ramos.

"Samtidigt mattades tillväxten inom vår Home-verksamhet av något till strax över 5 procent, jämfört med ett mycket starkt första kvartal 2021, och vi förväntar oss en snabbare tillväxt under andra halvåret 2022, i takt med att vi taktar upp vår planerade nätexpansion mot våra mål om att addera omkring 1 miljon nya hem under 2022", skriver han.

Under första kvartalet uppgick Millicoms justerade ebitda till 564 miljoner dollar, vilket motsvarade en ökning på 55,8 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Exklusive förvärvet i Guatemala och förändringar i valutakurserna, ökade ebitda organiskt med 0,2 procent.

Det oförändrade ebitda-resultatet reflekterar bland annat en ökad kommersiell aktivitet för att ge stöd till en snabbare kundtillväxt i Colombia och investeringar för att ge stöd till expansionen av Tigo Money, skriver Millicom i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera