1515
TESLA: ÖKAR INTERAKTION MED MYNDIGHETER I KINA - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elbilstillverkaren Tesla, som just nu står inför granskning av kinesiska myndigheter till följd av klagomål rörande bland annat säkerhet, ökar sitt engagemang mer regleringsmyndigheter i landet.

Det skriver Reuters.

Teslas strategiändring leder till mer interaktion bakom kulisserna med beslutsfattare och är ett tecken på hur allvarligt bolaget ser på den senaste tidens motgångar på dess näst största marknad, skriver nyhetsbyrån.

Det sker också samtidigt som Kina försöker reglera teknikjättar till följd av oro för deras marknadsdominans.

Precis som i flera andra länder har kinesiska myndigheter fört samtal med stora aktörer i branschen för att diskutera utvecklingen. Tidigare har Tesla inte deltagit vid den sortens möten utan i stället valt att delta vid branschkonferenser.

Under de senaste veckorna har Tesla dock deltagit vid fyra samtal om ämnen som datalagring, kommunikation mellan fordon samt infrastruktur och utsläpp, uppger källorna.

Kina är bolagets näst största marknad efter USA och står för omkring 30 procent av bolagets globala försäljning.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?