BÖRSEN: NCC BACKAR EFTER RAPPORTEN, OMXS30 -0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen vände nedåt på fredagen efter uppgångar tidigare under veckan. Fokus riktades mot rapporter samt upplösningen i det amerikanska presidentvalet.

Vid lunchtid, klockan 12.15, var Stockholmsbörsens OMXS30-index ned 0,5 procent till 1.812. Aktier för cirka 7 miljarder kronor hade då omsatts. På ledande Europabörser hade DAX-index i Frankfurt backat 0,9 procent och Parisbörsens CAC 40 med 0,6 procent.

Bland de mest omsatta storbolagen på OMXS30 gick Skanska mot strömmen med en uppgång på 2 procent. I botten återfanns Securitas och H&M med nedgångar på 1,7 respektive 1,6 procent.

Samtidigt som pandemin begränsar kundtrafiken i H&M:s butiker och julhandeln väntar runt knuten riskerar en strejk att slå mot klädbolagets e-handelslager för stora delar av Norden. Tidigare i veckan varslade Handels om strejk från 13 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel innan dess. En av de varslade arbetsplatserna är H&M:s e-handelslager i Borås.

NCC, som skulle ha släppt sin rapport på fredagsmorgonen, presenterade siffror redan på torsdagskvällen. Framförallt orderingången var en besvikelse jämfört med Infronts konsensus, 21 procent under förväntningarna. Även rörelseresultatet var något svagare än väntat. Aktien tappade 2,9 procent.

Bilservicebolaget Mekonomen sjönk 6,3 procent trots ett kvartalsresultat som överlag var något bättre än väntat.

New Wave gick åt andra hållet efter att ha förbättrat sitt rörelseresultat med cirka 36 procent i det gångna kvartalet. Detta trots en omsättning som sjönk med 13 procent. Besparingar uppges ha lyft marginalen. Aktien belönades med en uppgång på drygt 8 procent.

Bettingbolaget Kindred levererade ett underliggande ebitda-resultat som låg i det övre spannet av de preliminära siffror som lämnats, och ett spelöverskott som var 24 procent högre än föregående år, även detta i linje med förhandsbeskedet. Kursreaktionen var lite njugg och aktien var ned 0,8 procent.

Fertilitetsbolaget Vitrolife har sett minskad efterfrågan till följd av pandemin. Resultat och omsättning sjönk i tredje kvartalet. Aktien svängde mellan plus och minus och var vid lunchtid ned 0,8 procent.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma ska ta in 150 miljoner kronor i en företrädesemission med sikte på att finansiera registreringsaktiviteter och kliniskt arbete för läkemedelskandidaten MOB-015. Projektet BUPI föreslås delas ut till aktieägarna. Aktien som redan innan beskedet backat för året sjönk 6,6 procent.

Omsorgsbolaget Humana visade en lägre vinst på sista raden i det tredje kvartalet. Vd Rasmus Nerman summerar ändå kvartalet som stabilt, både operationellt och finansiellt, trots att det liksom föregående kvartal präglats av pandemin. Aktien stärktes 0,5 procent.

Boehringer Ingelheim har valt att avbryta sitt samarbete med forskningsbolaget Saniona kring GABAa5-programmet och återfår därmed en portfölj om över 800 molekyler. Aktien sänktes nära 5 procent.

Loomis vände upp 2,4 procent efter att ha sjunkit på torsdagen när kontanthanteringsbolaget släppte sin delårsrapport. SHB har höjt sin rekommendation till köp från behåll på Loomis.

Nordea har höjt sin riktkurs för Boozt till 200 kronor från tidigare 156 kronor. Köprådet består. E-handelsaktien, som steg cirka 16 procent efter torsdagens rapport, lade till ytterligare 1 procent till 179 kronor.

Hjälmbolaget Mips steg med över 10 procent efter sin rapport som visade på en organisk tillväxt om 108 procent i kvartalet med ett kraftigt förbättrat resultat.


Graf: Stockholmsbörsens OMXS30-index fredag 6 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?