1515
NORDEN: BAVARIAN NORDIC I TOPPEN AV OMXC25, VINX30 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna såg en blandad utveckling på måndagen. Det norska och finska storbolagsindexen rörde sig i sidled, samtidigt som Köpenhamns storbolagsindex rörde sig klart upp. Samlingsindexet Vinx 30 avancerade 0,5 procent till nivån 1.116.

Bankaktierna följde med den generella uppåtgående utveckling som resten av de europeiska bankaktierna. Den Europeiska centralbanken väntas tillåta banker att återuppta sina utdelningar, men med strikta begränsningar, skriver Financial Times.

Den norska banken DNB:s aktie steg 1,4 procent, medan danska Jyske Bank och Danske Banks aktier adderade båda något över 2 procent. Den finska Nordeaaktien steg 1 procent.

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 1,2 procent till nivån 1.600.

Bavarian Nordics aktie låg i toppen med en uppgång på 7,4 procent. TDN skriver att det kan bero på det uppköp som Astra Zeneca meddelade på måndagen, där Astra Zenecas aktie föll flerprocentigt.

Ytterligare en anledning kan, enligt TDN, vara att Bavarian Nordic var i en artikel där bolaget ska ha den "största kurspotentialen i förhållande till de genomsnittliga riktkurserna".

Konglomeratet Maersk steg 3,5 procent till 13.485 efter att Morgan Stanley höjt riktkursen till 16.800 och fått rekommendationen höjd till övervikt.

Oslobörsens OBX-index var oförändrad vid 830.

I Helsingfors steg OMXH25-indexet 0,1 procent till 4.553.

Nokiaaktien tappade 0,7 procent. En bärbar dator under varumärket Nokia lanserades på måndagen för den indiska marknaden hos det indiska e-handelsbolaget Flipkart. Datorn är dock inte utvecklad av Nokia. Liknande licensiering av Nokias varumärke har gjorts även tidigare mellan det finländska telekombolaget och Flipkart i utbyte mot royalty.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?